Translate

dijous, 23 de gener del 2014

Merescudíssim homenatge a l'Albert Felip

El protagonista de la setmana, segurament de l'any, i per molts de nosaltres un referent en la vida i en l'esport, és l'Albert Felip.


No hi ha ningú que no el conegui, i precisament això diu molt d'ell. Una persona entranyable, amb el que pots compartir hores i hores de converses de curses, de consells per a fer-les, d'entrenos, de tot el que està rel.lacionat amb el món del running, entre d'altres coses. Un tio que sempre porta la rialla a la cara, que transmet alegria, confiança, un espill. Un crack de l'esport trempolí, pallarés, i permeteu-me que ho diguem, MUNDIAL, si MUNDIAL.

Un paio capaç de córrer, ni més ni menys que la terrorífica xifra de 26 maratons. La última a Castelló i la penúltima a BCN, la de 2013 va servir per fer-li un petit homenatge entre els Tremp Runners, els que el vam acompanyar per dins i per fora, on que la seva familia es va desplaçar, com tantes altres vegades per donar-li l'empenta necessària per fer una altra gran marató, que per variar, la va petar.

  Marató Barcelona 2013. 25ena de l'Albert.
                                               

No tothom pot dir que n'ha fet 25, ni tampoc podrà dir que en farà un sac més abans que pengi els kets, per què a l'Albert li sobren ganes i energies per poder fer, fins hi tot un llibre. Un referent, se'ns dubte.

Es per aquest motiu, que el Patronat Municipal d'Esports de Tremp i el Club d'Atletisme Joncar, dins els actes de la festa de l'esport, que tindrà lloc al poliesportiu del Joncar, aquest dissabte dia 25 de gener a les 19:30 hores, retra homenatge als esportistes destacats de Tremp i comarca i en especial, i ara entrendreu el motiu d'aquest post, al nostre Felip. El seu serà un trofeu que pocs podrem recollir algún cop, potser mai, i per això és únic.
Amb la seva constància i sobretot amb el seu esperit de córrer i correr l'agafarà amb les seves mans, i se'ns dubte amb una gran rialla al seu rostre. De ben segur, el posarà en un lloc íntim, privat, on només ell podrà veure'l, ell i els seus, per què una altra cosa que el caracteritza, és la seva humiltat, mai un jo sóc, sempre un què pels altres.

Serà un trofeu a la seva trajectòria esportiva, i en especial a les seves 25 maratons, ara crec que són una o dues més, però a BCN van ser 25. Un "10" per als que han pensat en fer-li aquest homenatge al Felip, però que sapiguéu, d'aquí poc, li haureu de fer un altre per les 50, que aquest runner no para i no se'l pot aturar.

Us animem a tots a que assistiu als actes del proper dissabte, pel Felip, i per tots els altres que rebran un premi o que estan noments en diverses categories. D'una manera o d'una altra tots porten a Tremp per arreu, o amb una samarreta, o amb una inscripció, però amb una cosa en comú, una que se'ns dubte ens uneix a tots: "Portem a Tremp al cor".

GRÀCIES Albert Felip, segueix així, com sempre, nosaltres intentarem ser com tu, feliços corrent!


  Espardenyada, Lliga Correpallars
                                                     
Us deixem que feu una ullada a la primera entrevista que es va fer als Tremp Runners, sabeu de qui es tracta? Doncs està clar...


ALBERT FELIP  
                                         
-PER QUE CORRER?
A.F:Practicava ciclisme i em va atreure el repte de fer una marató.Així vaig començar i fins ara no he parat.

-DES DE QUAN?
A.F: Desde l'any 1990

-LA TEVA PRIMERA CURSA?
A.F:Va ser l'any 1990 a la mitja marató de Mollerussa

-QUANTES CURSES HAS FET I MARQUES?
A.F:Més o menys porto unes 75 curses de diferents distancies.Entre totes aquestes hi han 20 maratons d'asfalt.La meva millor marca en marató es de 3h15'

-ALGUNA CURSA QUE NO HAGUIS FET I T'AGRADARIA O ALGUN SOMNI COM A CORREDOR?
A.F:M'agradaria molt fer la ultra trail del Montblanc.Si tinguès més temps per entrenar , també m'agradaria una Ironman.

-ON ENTRENES AVITUALMENT?
A.F:A la zona del joncar i diversos camins de Tremp.

-QUANTS DIES SURTS A CORRER A LA SETMANA?
A.F: De 3 a 4 dies

-CORRER AMB MUSICA O SENSE?
A.F:Sense

-SOL O ACOMPANYAT?
A.F:Per necessitats de la feina acostumo a anar sol , però els caps de setmana , sempre acompanyat.

-MUNTANYA O ASFALT?
A.F:Els 2.A l'estiu m'agrada més la muntanya , a l'hivern prefereixo correr en asfalt.

-FRED O CALOR?
A.F:Ni fred ni calor.M'agrada més èpoques com la primavera amb un bon clima.

-T'AGRADA PLANIFICAR ENTRENOS,CURSES,ETC O AL TEU AIRE?
A.F:M'agrada planificar , però em costa molt de seguir el que planifico degut a la feina i a la recuperació entre sessions.

-ALGUNA ANECDOTA ENTRENANT O EN CURSES?
A.F:Cap cosa fora de lo normal

-ALGUNA MANIA?
A.F:Cap mania ni superstició

-TIPO DE KETS QUE UTILITZES?
A.F:En asfalt , utilitzo les Asics Nimbus. En muntanya les Asics Trabuco

-ALGUN IDOL EN L'ATLETISME O EN L'ESPORT EN GENERAL?
A.F:En les seves èpoques m'agradava molt el Martin Fiz per tot el tema de les maratons , però no soc gaire de tenir idols.
En plena 25ena Marató a Barcelona. Març 2013

2 comentaris: