Translate

dimecres, 12 de desembre del 2012

ATLES DEL COMTATS DE PALLARS I RIBAGORÇA

 Us informen que el proper divendres 21 de desembre a les 19:30h tindrà lloc la presentació de llibre Altes del comtats de Pallars i Ribagorça, a càrrec dels seus autors, Jordi Bolòs i Víctor Hurtado.
L’Atles dels comtats de Pallars i Ribagorça (v806-v998), és el  vuitè volum de la col·lecció Atlas dels comtats de la Catalunya Carolíngia, inclou un resum històrico-cartogràfic de l’evolució del comtats estudiats i de la seva relació amb la resta de comtats catalans i de l’Imperi franc.
Els comtats de Pallars i Ribagorça tenen una història una trajectòria diferent de la resta de la Catalunya carolíngia, com queda constatat pels estrets lligams amb el comtat de Tolosa primer i més endavant amb l’Aragó. El territori dels comtats s’estenia per les actuals comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i bona part de l’Alta i Baixa Ribagorça oriental i occidental aragoneses. Els autors també tracten la vall d’Aran i la Conca Dellà, encara que aquests dos territoris no pertanyien als comtats estudiats.
Els autors:
Jordi Bolòs i Masclans és catedràtic d'Història Medieval a la Universitat de Lleida, redactor de Catalunya romànica, arqueòleg, editor de la revista Territori i paisatge (Universitat de Lleida) i autor de gran quantitat d'articles i de llibres sobre la història medieval i del paisatge a Catalunya.
Víctor Hurtado i Cuevas és medievalista, economista i cartògraf. La seva especialització professional és la cartografia històrica, i actualment desenvolupa diversos projectes d'aquest caire per a institucions, revistes i empreses editorials. La seva tesi doctoral sobre la família de mercaders medievals Mitjavila va rebre el premi al millor treball de la Facultat d’Història (2004)
Biblioteca Pública Maria Barbal
P. Catalunya, 6 25620 TREMP
Telf. 973653461 – www.tremp.cat/biblioteca


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada