Translate

dimarts, 27 de març del 2012

Més fotos i les primeres cròniques de la marató de Bcn 2012

























































CRÒNICA DEL NACHO


Ahora con más calma después del sufrimiento, creo que puedo decir que hacía mucho que no lo pasaba tan mal, quizá cuando se me dislocaban los hombros y tardaban un par de horas en ponerlos en su sitio. Por suerte estos recuerdos se olvidan con el tiempo.
Antes de nada quiero agradecer a Xavi el apoyo pre, durante y post carrera (me tuvo que vestir y todo!!!) Durante mucho rato solo pensaba en llegar a meta para darte un abrazo (suena muy gay, pero estaba muy “tierno”)

Me gustaría empezar la crónica con un poco de antelación, llevaba 17 semanas entrenando un plan sub -3h exigente y que más o menos cumplía; la semana antes en Tremp cogí una gastroenteritis que arrastre casi hasta el mismo viernes, la verdad, ya no sé si serían los nervios o que realmente tenía problemillas.
Sea como sea, el domingo me encontraba bien, el ver a todos los Tremp Runners una hora antes de la carrera me animaba un montón y el saber que el Xavi tenía el mismo objetivo que yo me daba garantías de éxito.
Nos metimos en el cajón amarillo rodeados de eslovacos de las fuerzas armadas ( y sus novias... telita!) de 1,95m. que tenían las piernas larguísimas (recuerdo a Xavi haciendo las coñas comparándoselas, casi nos crujen)
Cuando quisimos darnos cuenta quedaba un minuto, segundos,  ya salían las sillas de ruedas,  las “gacelas”, nosotros.... los aplausos, la música, el confeti... por un momento se te encoje el corazón y piensas: “en un rato volvemos a vernos”.
Nada más salir, la experiencia de los Runners ya se hacía palpable, recuerdo que Xavi, Jordi y Albert me dijeron... “Nacho, vine per aquí” (lado derecho ) para salir del tumulto inicial. A los dos kilómetros ya estábamos Xavi y yo, mano a mano, con espacio para correr, rodando un poco más rápido de lo previsto pero con buenas sensaciones. Solo pensaba en beber mucho agua para no deshidratarme y así lo cumplía, pero solo agua L.
                En el Km 20 estaba la Inma haciendo fotos (creo que serán las únicas fotos que salga con una sonrisa), la saludamos y miramos que llevábamos 1 min de “colchón” para el sub-3.  Fue entonces, en el Km 20,5 fue cuando una voluntaria que se había metido en el medio de la riada de corredores (no entiendo muy bien porqué) al querer volver a coger agua a la mesa, chocó conmigo lo que me provocó un tirón en el isquio que me obligo a parar y estirar unos segundos; Xavi me espero y continuamos la marcha, yo con ciertas molestias que se fueron pasando, no sé si por el cabreo o por las ganas de llegar a la mitad.
Fuimos manteniendo el tipo, pasamos Sagrada Familia y antes de llegar a la Torre Agbar, veía que Xavi se había descolgado un poco, por el 28 veía que las fuerzas no estaban muy sobradas y que las piernas no tenían capacidad de reaccionar, en ese momento Xavi me alcanzó y me mantuvo hasta el 30 dándome ánimos para continuar, fue entonces cuando me di cuenta que aún  estando en tiempos de sub 3 no lo iba a conseguir.
A partir del 32 no recuerdo cuantos calambres me dieron, tenía que parar, estirar, andar... una vez casi me caigo y una pobre mujer tuvo que llamar a su marido para aguantarme porque me iba al suelo de bruces. Estuve muy muy MUY tentado de coger los 20€ del pantalón y parar un taxi. Creo que la idea de no fallar a Xavi que me había llevado hasta allí, de Franch y Ali que me esperaban en meta, de todo el plan y sacrificios de Mireia... no sé, cabezonería quizá... solo sé que por momentos perdí la noción de los kilómetros. Por más geles que me metía, nada seguían los calambres a la mínima subida, y yo sin tomar powerade (gilipollas!)
En el km 40,5, estaba Franchi que al verme me hizo unas fotos, y ya vio, que me ayudaba más trotando a mi lado y dándome ánimos que de otra forma. Al final, encarando la última recta solo pensaba en acabar con ese sufrimiento, ni saludos de fotos ni de videos, solo acabar...
Al cruzar la meta, sentí alivio; ni alegría ni satisfacción... solo alivio, vi a Xavi y me tiré a sus hombros, se me saltaban las lágrimas y me dolía todo...
Fuimos a comer al avituallamiento; me puse ciego a plátanos, naranjas, frutos secos, mi agua, su agua, mi powerade, su powerade,.... ya llegó el Jordi Badía que junto con Xavi me subieron las escaleras hacia los guardaropa, fue entonces cuando llegó el momento divertido; entre los calambres que me daban a cada paso, me fui a apoyar en la espalda un señor, se me fue patinando la mano hasta que llegué al bolsillo trasero donde tenía la cartera, el tío pego un brinco y se giró bastante ofuscado, pero supongo que al verme la cara y ver cómo me subían, se dio cuenta que para robar no estaba J
Cogimos la ropita seca... y aquí sí que ya fue lo último, Jordi tapándome con una toallita mini, Xavi de rodillas subiéndome los pantalones... “de mural” !!! Mientras llegó Albert, corriendo y haciendo el “ganso” fresco como una puñetera rosa. Luego el Xavi Torrecillas &Co, también muy satisfecho con su tiempazo.
Al salir, nos encontramos con el Marc B. que había ido ....”a tope” J y estaba cansadillo, pero le vi muy contento; luego nos encontramos con las respectivas familias y yo con Franchi que me hizo de taxi (gracias de nuevo, crack!) hasta casita, ducha, comida, tren y pa´Madrid.
Mejor no os cuento como me subí a la moto desde la estación a casa... un puñetero show!!!!

Como os decía al principio, en caliente te cuestionas muchas cosas, y ahora solo quiero pensar en las lecciones positivas:  beber mucho, beber con sales (creo que fue parte de la clave), ser muy muy conservador (ese minuto más rápido puede desgastar mucho);  descubrir tus límites físicos y mentales, nunca había tenido que parar en una carrera por problemas musculares, ahora sé que la cabeza manda más, que solo me puede parar el romperme (lo cual tiene su riesgo, porque mientras sean tirones, vale!)

DE nuevo muchas GRACIAS a todos los que habéis formado parte de esta “trágica” historia .... porque espero que los sigáis siendo en todas las “exitosas” habidas y que vendrán!
Gracias Mireia!!! Eras en lo único que pensaba al entrar!



CRÒNICA DEL JORDI ROY


Petita crònica de la meva primera marató. Jordi Roy Gabarra.

Km 0. A les 8:00 (hora nova) arribem amb dos amics a Plaça Espanya, una mica tard per contactar amb la gent de Tremp, i després del corresponent pas pels WC, l’objectiu es col·locar-se dins del calaix blau. Una veritable odissea en mig del maremàgnum de gent. Increïble ambient. Optem per fer escalada i saltar a la part davantera del grup. Tot i així, sortim amb 8 minuts de desfasament.

Km 0-15. Ritme còmode pensant sempre en ficar el fre, per tal de no pagar-ho al final. Les condicions per córrer són immillorables.

21. Miro el temps i veig que vaig una mica més ràpid del que tenia previst. Em fa una mica de por. Ja veurem.

28. Torre Agbar. M’imagino escalant al Tour un port de categoria especial. La gent envaeix la calçada deixant solament espai per a dos corredors. T’anima molt i has d’evitar accelerar. Estic arribant al meu límit de quilometratge d’entrenament. A partir del 30 tot serà nou per a mi.

Km 33. Veiem el barri on visc. Gent coneguda, ens saludem i em donen ànims.

Km 35. Començo a notar les cames pesades. Serà això el temut mur?. Afluixo una mica, intimidat per la debacle que els meus ulls veuen. Gent que s’atura, gent que estira, que camina o fins hi tot tirada al terra atesos pels serveis sanitaris. No obstant, el pas pel centre de Barcelona i les Rambles és fantàstic. La gent et dona ales. Crec que vaig ben hidratat i alimentat, però tinc por de que vingui una estrebada o rampa. Afluixo una mica.

Km 41. Com que veig que sobrevisc, decideixo en mig de l’emoció de l’arribada, tirar, i faig l’últim km amb el ritme més ràpid de tota la meva marató. Entrada a la meta a “tope” d’emocions, animat per la família i per milers de persones. Temps final més que satisfactori.
Balanç superpositiu. Experiència inoblidable i repte aconseguit. Cal felicitar a l’organització. El dispendi econòmic dels participants ha estat ben gestionat. Cal destacar que els avituallaments estaven ben situats i eren força generosos.

Finalment, recomano a tothom que es plantegi fer la marató, que no s’ho pensi dues vegades!


CRÒNICA DEL JAUME BADIA VERDENY


Companys,

Em fa gràcia escriure unes ratlles sobre el marató de Barcelona que per mi ha estat la primera:

Tot comença al mes de  desembre de l’any passat en que vaig celebrar el meu 50é aniversari i el meu cosí Jaume va tenir l’idea de celebrar-ho regalant-me l’inscripció a aquest marató. Aquesta iniciativa era fruit del seu agraïment pel fet de que fa uns anys s’havia iniciat al mon del running per culpa meva.

Tot i que no se m’havia passat mai pel cap de correr aquesta distància, vaig pensar que no podia fallar a tan honorable proposta i vaig començar l’entrenament aconsellat sempre pel meu germà jordi que ja en porta mes d’una.

Han estat quasi 3 mesos d’entrenament, que per una banda s’han fet eterns i per l’altra han passat molt ràpit.

El dissabte a les 9h30’ quan sortiem cap a Barcelona tenia una sensació rara de nervis i expectació alhora. Sabia que no hi havia marxa enrere. Alguna cosa havia començat, i la meva dona em va dir mes d’un cop: “Que et passa?, tu no ets el de sempre, no dius res, només penses i penses”. I que podia pensar?...

Després d’un dissabte d’un relatiu relax per la fira del corredor i el centre de Barcelona, menjant pasta i bebent mes de l’habitual, arriba  el diumenge : 6h20’ (havent dormit un hora menys pel canvi d’hora). Sona el despertador, un bon bocata, a beure mes, vuidant tot el posible (sense entrar en detalls). Una foto amb els Tremp Runners i tot a punt per surtir.

AMUNT TREMP…SOM-HI PALLARS…. Euforia, emoció, no “canguelo” ni res, només ganes de correr. La tàctica: “control, quilòmetres i a esperar, intentant arribar al km 28 on estarà el nen (el meu fill) que m’ajudarà amb la part mes dura.

Molta musica i animació. Doncs si, despres de 28kms i de moltes sensacions acumulades:música, salutacions i crits d’anims de familiars i desconeguts que encara et fan possar mes la pell de gallina, arribo al lloc pactat on m’espera el meu fill. COM VAS?..petat però segur que arribo. SOM-HI DONCS…QUE T’HA PASAT AL GENOLL?. Al km 14 m’he fotut una llenya i he llepat el terra (culpa del bicing…), però res, només una gran pelada i una bastante sang que m’han  mig curat en un punt de la Creu Roja, tot controlat.

Van caient els quilòmetres: 35 -36- 37 això no s’acaba, camino una mica tot menjant una mica de fruita… Veig el km 41… “JA ESTÀ FET, ET DEIXO PARE QUE ELS DARRERS METRES ELS HAS DE FER SOL!!!. Quina emoció, una sensació única tot creuant la línia de meta. No m’ho puc creure….. HO HE ACONSEGUIT!!!.

Gràcies a tots els que m’han ajudat  en  aquest repte, especialment a la familia i a la Elena que ha tingut molta paciencia aquests darrers mesos….

Ara a descansar!!!



GRÀCIES JORDI , NACHO I JAUME PER COMPARTIR-HO AMB NOSALTRES!




5 comentaris:

  1. Nacho, com bé diu Kilina Jornet se n'aprèn més d'aquestes experiències dures que no de les que ens permeten assolir objectius... sense cap mena de dubte va ser una proesa per part teva tirar de coco i acabar la marató encara que fos per sota de les teves possibilitats!
    Jordi, enhorabona... es nota pel teu relat que vas disfrutar de la teva primera marató... has fet el que diuen els llibres que s'ha de fer però que la majoria dels mortals no hem estat capaços!

    ResponElimina
  2. Felicitats a tots !!

    Nacho entenc perfectament el que dius, a l'edició de l'any passat jo també vaig patir molt, al llegir la teva crònica m'he emocionat recordant l'esforç el dolor i l'emoció indescriptible de l'arribada.

    Les vostres cròniques em motiven per la Marató de Madrid. Gràcies TREMP RUNNERS !!!!

    Salut i a córrer

    ResponElimina
  3. Nachoooo!! Esto nos hace mas furtes!!! Muy buen relato... Otra vez que tengas problemas de estomago prueba con el Suero oral, lo disuelves con menos concentracion y sabe bien, yo lo uso muchas veces y me funciona. Un saludo familia!

    ResponElimina
  4. prenc nota dels consells i os agraeixo molt els missatges d' anims... de veritat espero que seguim compartin aquets tipus d' experiencies.... sou els millors!!!
    una abraçada forta i no us dono petons perque els hi vaig donar tots al Xavi Ll. :-P

    pd.- manel quan estiguis per Madrid trucan's!!! jo i l' antonio (el de madrid) anirem a rodar-la per preparar els 100km en 24h de tres cantos i els de ronda respectivament

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats a tots pero especialment als que l´an acabat per 1ª vegada.Algu va dir "Si vols corre, cor mil metres, pero si vols camviar la teva vida, cor una marató ".Cuan veig aquestes croniques em veig a mi mateig fa 21 anys cuan entrava al estadi olimpic i acavaba la meva 1ª.Molt conten per compartir aquest diumenje tantes i tantes emocions. Salut i cames

    ResponElimina