Translate

diumenge, 19 de febrer del 2012

Evolució de les curses a Catalunya

 Us deixem un estudi fet per el Miquel Pucurull de l'evolució de les curses populars a Catalunya.El Sr.Pucurull , es molt estimat per la majoria dels corredors populars.Es una de les persones que ha fet creixer aquest esport aquí a Catalunya.Gràcies a gent com ell , es va poder tornar a fer la marató de Barcelona.Es una persona que viu intensament l'atletisme i sempre té temps per fer estadistiques i estudis de les curses.A part , també el podeu veure corrent a qualsevol cursa.Us deixem una entrevista que li van fer el 2007 a la revista Runners World , per si algú l'interessa saber més d'ell .I també us deixem l'enllaç del seu blog.
http://www.runners.es/miquel-pucurull-pasion-hecha-carrera
http://fisonomies.blogspot.com/



L’any que hem acabat fa poc ha estat molt rellevant pel que fa a l’augment de participants en les curses de casa nostra respecte de l’any anterior.

M’ha semblat interessant, a propòsit, observar també quina ha estat l’evolució des d’anys enrere fins ara. La taula de sota conté el nombre d'arribats i arribades d'una mostra de 208 curses - les dades més antigues obtingudes de revistes antigues i les actuals mitjançant diverses webs- des de 1980 fins el 2010 en intervals de cinc anys, i el darrer 2011.

Alguns detalls (dd) no els he pogut aconseguir (si a algú els té i em pot ajudar ho agrairé), però crec que les dades que hi han permeten calibrar la progressió experimentada al llarg dels anys, fins arribar a l'esclat espectacular dels darrers.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada